diumenge, 17 de maig del 2009

Definicións tema 10

Intel·lectuisme Moral:Identifica el saber amb la virtut.
Maièutica:És l’art de donar llum a la veritat
Hedonisme:Experimentar plaer i aconseguir evitar el dolor
Felicitat(Aristòtil):Ser home en el sentit més ple de la paraula
Prudència:Constitueix la saviesa pràctica perquè ens ajuda a deliberar bé, ens ajuda a trobar el terme mig entre el defecte i l’excés.
Pau interior:fent-se sensible el sofriment i les opinions alienes.
Aritmètica dels plaers:Introduida per Jeremy Bentham, diu que tots els plaers són iguals en qualitat, i que els plaers de les diferents persones es poden comparar entre si per arribar a un màxim total de plaer.
Utilitarisme de les regles:Exigeix tenir en compte si l’acció en què ens trobem se sotmet a alguna de les regles que ja considerem morals per la bondat de les consequències.
Ètica deontologista:Es preocupa pel deure
Ètica teleològiques:Persegueixn un fi
Imperatiu categòric:Són ordres morals. Obliguen de forma universal i incondicional, mana sense condicions, sense prometre res a canvi
Dignitat humana:Els éssers que poden intercambiar-se per altres tenen un preu, és possible trobar-los un equivalent. Un ésser autònom és únic i per aixó no té preu, sinó dignitat
Intuicionisme dels valors:afirma que poden captar els valors a través d’una intuïció emocional.
Comunitarisme:Els principis universals allunyen els individus de la comunitat en la qual adquireeix la identitat i els porten a ignorar quines virtuts cal cultivar.
Universalisme:
teoria que valora que són més importants els valors universals que la comunitat a la qual pertanyis creu que les comunitats són indispensables però amb una solidaritat de grup.