dilluns, 3 de maig del 2010

DESCARTES

1-

El text ens parla sobre l’enteniment de les coses com a reals.No ens podem assegurar sense que no podem assegurar de les coses, de com son sense el coneixement. Per comprende hem de fer-ho amb la imaginació i els sentiments.

2-

- Inintel•ligible: Allò que no es pot assegurar.
- Imaginació: Capacitat de crear idees mentals.

3-

No ens podem assegurar de que les coses son com són. Per poder arribar al coneixement vertader s’han de seguir 4 regles. Per arribar a la veritat s’ha de pasar per el dubte, per això va elavorar el dubte metòdic amb l’objectiu de criticar totes les opinions que fosin aceptades com a vertaderes.

4-

Descartes ens parla de la substància. Existeixen dues substàncies: La del jo o la dels cosos. Totes dues són independents entre si, no les podem coneixer tal com sóm. Afirma que l’ànima pot existir sense el cos, per tant, defensa un dualisme entre cos i ànima. Ho podem comparar amb Plató, que aquest afirma el mateix que Descartes, que defensa un dualisme antropològic.

5-

Jo crec que si , segons ell l’ànima es la cosa pensant i el cos es la substància extensa,que són independents entre si. Afirma que l’esser humà està format per dues substàncies que són l'ànima i el cos i afirma que l’anima no pot existir sense el cos.